Over
Pelican School

Pelican School Contact Header

15 jaar ervaring

In 2002 werd Surf & Kite Promotion (SKP) opgericht als een mobiele windsurf -en kitesurfschool waarin de klant zelf bepaalde waar de les zou doorgaan. Zo werden er lessen gegeven op het Veerse Meer, in Vrouwenpolder, maar vooral ook in de Nekker te Mechelen.

Aanvankelijk gingen er enkele windsurfkampen door in de Nekker met een maximum van 6 cursisten per week. Voor de watersportkampen is SKP steeds nauwer gaan samenwerken met lokale sportdiensten. Initieel met Bonheiden, maar later ook met Sportregio Rivierenland, Mechelen, Lint en De Nekker zelf. Hierdoor zijn de kampen steeds gaan groeien met in 2015 een maximum van ongeveer 50 cursisten per week.

In 2014 investeerde SKP in optimisten en SUP boards voor jongeren in De Nekker waardoor er vandaag 3 verschillende watersporten kunnen worden beoefend.

De kitesurflessen van SKP gingen door in Zeeland. De locatie werd aanvankelijk gekozen in functie van de wind. Vandaag kiezen wij ervoor om al onze kitelessen te laten doorgaan op de Oesterdam aangezien dit een toplocatie is op amper 30 minuten van Antwerpen.

2017: het jaar van de Pelican

In 2017 wijzigde de naam SKP in Pelican School en opent er een nieuwe locatie, nl De Lilse Bergen waar men het eerste jaar terecht kan voor 2 watersporten, windsurfen en suppen. Daar verwelkomen wij ook enkele nieuwe partners waaronder Mortsel en Herentals.

Vandaag is Pelican School geen mobiele school meer, maar een watersportorganisatie waar men op 3 vaste locaties watersporten kan beoefenen.

Bram Schram, voorzitter en drijvende kracht van SKP en Pelican School, streeft op alle niveau’s naar kwaliteit. Modern materiaal zodat het veel eenvoudiger wordt om de basis onder de knie te krijgen, maar vooral kwaliteit in monitoren.

Met de bekwaamheid en het enthousiasme van de monitor staat of valt de kwaliteit van een les. Daarom zoekt Pelican School steeds naar de juiste mensen op de juiste plaats. Onze school is meer dan 10 jaar erkend door de federatie Wind & Watersport Vlaanderen (vroegere VYF) en behaalt jaar na jaar het kwaliteitslabel van Kitesafe geregistreerde school en erkende surf -en zeilschool.

Contacteer ons

Stuur een e-mail naar info@pelicanschool.be of gebruik het onderstaand formulier.

Contact info

E-mail: info@pelicanschool.be
Telefoon Bram: +32 (0)473 62 99 16

Betalingen

IBAN: BE10 7310 3646 5204
BIC: KREDBEBB

Juridische info

Kapellebaan 42
2811 Mechelen-Leest

Pelican School is een VZW (Vereniging Zonder Winstoogmerk) met ondernemingsnummer 0478.525.447 en BTW BE0478525447

Voorwaarden

Bekijk onze algemene voorwaarden.

Locaties

De
Nekker

Windsurf-, Zeil- en SUP school

De lilse
bergen

Windsurf- en SUP school

De
Oesterdam

Kitesurf school

Surf’s up

Pelican School Windsurfen

WIND-
SURFEN

Kinderen en volwassenen kunnen allemaal makkelijk leren windsurfen op speciale boards en met lichte zeilen.

Ho Sailor

Pelican School Zeilen

ZEILEN

Zeilen is geweldig. Kapitein zijn over je eigen schip, met een eigen boot zelfstandig op het water gaan.

Wassup!

Pelican School SUP

SUPPEN

SUP is een laagdrempelige en veelzijdige sport. Geniet van de natuur terwijl je je spieren traint!

Kite’s up!

Pelican School Kitesurf

Kite-
surfen

Met een kite haal je spectaculaire stunts uit. Het is belangrijk om het in een erkende school te leren.

Ga op kamp samen met pelican!

Labels

PartnersWWSV