Veelgestelde
vragen (FAQ)

Pelican School FAQ Header

Algemeen

Tot 2016 bestond onze school onder de naam Surf & Kite Promotion. In 2017 wijzigde de naam naar Pelican School en bestaat SKP officieel niet meer. Pelican biedt meer watersporten aan en op vaste locaties.

Bram Schram is de voorzitter en drijvende kracht van Pelican.

Onze scholen werken uitsluitend met gediplomeerde lesgevers. De meeste van onze monitoren zijn actief in het onderwijs als leerkracht L.O.. Ontmoet hier onze hoofdmonitoren.

Kampen

Dit is mogelijk voor alle kampen, behalve de weken die in samenwerking gebeuren met de sportdienst van Mortsel en Herentals. Dan kan men enkel via de respectievelijke sportdienst inschrijven. Voor alle andere kampen kan je op onze website eenvoudig inschrijven via de knop “Schrijf je in”.

Tijdens de middagpauze kan het eigen lunchpakket genuttigd worden in de cafétaria van het watersportgebouw onder toezicht van onze monitoren. Enkel voor een drankje of snack dient de cursist extra centjes mee te brengen. In het watersportgebouw kan men geen broodjes of warme maaltijden kopen. Dit is enkel mogelijk in het hoofdgebouw dat 300 meter verder ligt. Cursisten die tijdens de middagpauze zonder begeleiding naar het hoofdgebouw wensen te gaan, dienen hiervoor toelating te krijgen van de ouder of voogd.

Op alle Pelicankampen is er gratis opvang voorzien van 9u tot 9.30u en van 15.30u tot 16u aan het surfstrand van Pelican School. Kinderen die gebruik wensen te maken van de opvang dienen aan het surfstrand te worden opgehaald door de ouder of voogd. Indien de cursist zal gebruik maken van de opvang dient de ouder of voogd op de infofiche te melden wie de cursist komt ophalen op de verschillende dagen. Wie inschreef via een sportdienst vraagt best bij de dienst zelf na op welke uren en waar er opvang voorzien is.

– Identiteitskaart (verplicht >12j!)
– Bevestigingsmail (dit is je toegangsbewijs)
– Lunchpakket + voldoende drinken
– Centjes voor drankje of snack in cafetaria
– Zwemgerief
– Waterschoentjes (surfbotjes of schoenen die nat mogen worden)
– Zonnecrème
– Ingevulde document “Infofiche cursist”

Trainingsessies

Als je nog nooit gewindsurft of gezeild hebt, moet eerst deelnemen aan één van onze introductielessen. Na 1 à 2 sessies kan je zelfstandig varen en mag je deelnemen aan de trainingsessies. De eerste trainingsessie gaat door eind mei. In de loop van de maand mei zullen er verschillende introductielessen doorgaan waaraan je kunt deelnemen. Wij hebben voor deze optie gekozen omdat anders alle aandacht tijdens de trainingsessies naar de beginners gaat, ten koste van de meer ervaren deelnemers.

Ja, het is nog mogelijk om in de loop van het seizoen aan te sluiten bij de reeks trainingsessies. Voor volwassenen wordt het echter wel interessanter om voor de sessies afzonderlijk in te schrijven van zodra er al 4 trainingsessies gepasseerd zijn. Hou er wel rekening mee dat je voor deelname aan de trainingsessies reeds zelfstandig moet kunnen windsurfen of zeilen.

Er zijn verschillende voordelen wanneer je kiest om in te schrijven voor de volledige reeks:

  • De prijs per sessie is lager
  • Wij registreren je als lid van de VYF waardoor je kan genieten van een jaarverzekering
  • Je mag gratis deelnemen aan alle huursiessies die wij organiseren
  • Je krijgt telkens les met dezelfde mensen waardoor je elkaar goed leert kennen

Via deze link kan je alle praktische afspraken ivm de trainingsessies nalezen.

Lessen

De uitnodiging voor een introductieles wordt verzonden van zodra er voldoende geïnteresseerden zijn ingeschreven en wanneer de windcondities geschikt zijn. Zo moeten er minimum 4 deelnemers zijn en moet er minstens 3 bft voorspeld zijn. Het kan gebeuren dat er voor een bepaalde introductieles nog niet voldoende inschrijvingen zijn of dat er al weken onvoldoende wind voorspeld werd in de weekends. Wie heel snel wil leren windsurfen, opteert best voor een iets duurdere privéles. Dan bepaal jij zelf met wie en wanneer de les doorgaat.

Ben je in het bezit van een cadeaubon waarin een actie van onze school (vroeger Surf & Kite Promotion) staat? Schrijf je dan hieronder in. Wij nemen vervolgens contact op om een afspraak te maken.

Les windsurfen met cadeaubon

Les kitesurfen met cadeaubon

Verhuur

Wie materiaal wenst te huren moet zelf minstens beschikken over een verzekering BA voor de revelante sporttak. Via onze school kan je een jaarverzekering afsluiten. Sluit je geen verzekering af via onze school en beschik je zelf niet over een verzekering BA, dan moet je zelf de kosten dragen in geval van een accident.

Je bent verantwoordelijk voor schade aan of verlies van het materiaal. Je dient dan ook zelf de herstelwerken te betalen die nodig zijn bij een schadegeval. Meld dus zeker voor aanvang van de activiteit eventuele schade die reeds aanwezig was aan de verantwoordelijke.

Pelican is enkel verantwoordelijk voor eventuele schade aan het materiaal indien de verhuurder voor aanvang van de huuractiviteit een forfaitair bedrag van 20 euro betaalt voor eventueel zelf veroorzaakte schade aan het materiaal. Vraag meer info aan de verantwoordelijke als je hiervoor interesse hebt?

Sporten

Het windsurfmateriaal is de laatste 15 jaar enorm geëvolueerd. Pelican gebruikt zeer brede beginnersboards en zeer lichte zeilen. Hierdoor krijg je het zeil gemakkelijk uit het water en sta je behoorlijk stabiel op je board. Het moderne materiaal in combinatie met kwalitatieve monitoren zorgt ervoor dat je reeds na enkele uren de basistechnieken onder de knie hebt en zelfstandig kunt oefenen.

Verzekering

Kortingen

Er zijn verschillende kortingen van toepassing. Lees hier of je in aanmerking komt.

Er zijn verschillende kortingen van toepassing. Lees hier of je in aanmerking komt.

Scholen & Bedrijven

Voor een initiatie windsurfen of zeilen is er zeer weinig wind nodig. Zo kan de les al doorgaan bij 2 bft. Als er toch te weinig wind zou zijn, voorzien wij een boeiend alternatief programma op het water. Een greep uit de activiteiten bij windstilte:

SUP polo, cluedo op het water, SUP estaffetes, watersportspel (met ganzenbord),…

In samenspraak wordt dan beslist welke activiteiten het meest geschikt zijn voor de respectievelijke doelgroep.

Stel je vraag

Wordt je vraag niet beantwoord op deze pagina? Ga eens kijken bij onze algemene voorwaarden of contacteer ons. Misschien nemen we jouw vraag dan wel op in onze FAQ.

Locaties

De
Nekker

Windsurf-, Zeil- en SUP school

De lilse
bergen

Windsurf- en SUP school

De
Oesterdam

Kitesurf school

Surf’s up

Pelican School Windsurfen

WIND-
SURFEN

Kinderen en volwassenen kunnen allemaal makkelijk leren windsurfen op speciale boards en met lichte zeilen.

Ho Sailor

Pelican School Zeilen

ZEILEN

Zeilen is geweldig. Kapitein zijn over je eigen schip, met een eigen boot zelfstandig op het water gaan.

Wassup!

Pelican School SUP

SUPPEN

SUP is een laagdrempelige en veelzijdige sport. Geniet van de natuur terwijl je je spieren traint!

Kite’s up!

Pelican School Kitesurf

Kite-
surfen

Met een kite haal je spectaculaire stunts uit. Het is belangrijk om het in een erkende school te leren.

Ga op kamp samen met pelican!

Labels

PartnersWWSV