Veelgestelde
vragen (FAQ)

Pelican School FAQ Header

Algemeen

Tot 2016 bestond onze school onder de naam Surf & Kite Promotion. In 2017 wijzigde de naam naar Pelican School en bestaat SKP officieel niet meer. Pelican biedt meer watersporten aan en op vaste locaties.

Bram Schram is de stichter, manager en drijvende kracht van Pelican.

Lees het verhaal van Bram op onze Over Pelican School pagina.

Onze scholen werken uitsluitend met gediplomeerde lesgevers. De meeste van onze monitoren zijn actief in het onderwijs als leerkracht L.O.. Ontmoet hier onze hoofdmonitoren.

Kampen

Voor al onze kampen in De Nekker kan je rechtstreeks inschrijven via Pelican. Als je inwoner bent van bepaalde gemeenten (Bonheiden, Rijmenam, Mechelen, …) kan het wel interessanter zijn om via de gemeente zelf in te schrijven omdat je dan een voordelig tarief betaald. LET OP! DIT VOORDEELTARIEF IS ENKEL GELDIG ALS JE VIA DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE ZELF INSCHRIJFT. NIET WANNEER JE VIA ONZE WEBSITE INSCHRIJFT. Bekijk hier of jouw gemeente een partner is van onze school!

Voor de meeste kampen in de Lilse Bergen kan je ook rechtstreeks inschrijven via Pelican. Er zijn enkele gemeenten die onze school inhuren voor een volledige watersportweek waardoor het voor die BEPAALDE WEKEN ENKEL MOGELIJK IS OM VIA DEZE GEMEENTEN IN TE SCHRIJVEN. Het gaat hier om Beerse (9-13 juli ’18), Herentals (30 juli – 3 aug ’18), Lille & Vosselaar (20-24 aug ’18) en Turnhout (23-27 juli ’18).
VOOR ALLE ANDERE WEKEN KAN JE GEWOON RECHTSTREEKS INSCHRIJVEN VIA ONZE WEBSITE.

Ja. Tijdens de middagpauze kan je jouw eigen lunchpakket nuttigen in de cafétaria of op het strand onder toezicht van onze monitoren. Neem best wat centjes mee voor een drankje of snackje! In het watersportgebouw kan je geen broodjes of warme maaltijden kopen. Dit is enkel mogelijk in ‘de grote cafetaria’ die ong. 300 meter verder ligt. Cursisten die tijdens de middagpauze zonder begeleiding naar ‘de grote cafetaria’ wensen te gaan, dienen hiervoor toelating te krijgen van de ouder of voogd. (je kan dit vermelden op de infofiche die wij opvragen voor het kamp)

VANAF 2018 VOORZIEN WIJ OP ALLE ONZE KAMPEN GRATIS OPVANG ZOWEL IN DE NEKKER ALS IN DE LILSE BERGEN!!

VOORBEWAKING: vanaf 8u – 9.30u

NABEWAKING: 15.30u – tot 17u

WAAR MOET IK MIJN KIND KOMEN AFZETTEN EN OPHALEN VOOR DE OPVANG?

DE NEKKER: aan het surfstrand (naast het watersportgebouw binnen in het domein De Nekker). Bekijk hier op het plannetje waar je juist moet zijn! (helemaal naar beneden scrollen). Ouders kunnen op vertoon van de VOUCHER (mail met praktische info) gratis binnen in het domein om het kind te komen afhalen.

DE LILSE BERGEN: meer info hierover volgt later..

Indien de cursist zal gebruik maken van de opvang dient de ouder of voogd op de infofiche te melden wie de cursist komt ophalen op de verschillende dagen.
Wie inschreef via een sportdienst vraagt best bij de dienst zelf na op welke uren en waar er opvang voorzien is.

– Identiteitskaart (verplicht >12j!)
– Bevestigingsmail (dit is je toegangsbewijs)
– Lunchpakket + voldoende drinken
– Centjes voor drankje of snack in cafetaria
– Zwemgerief
– Waterschoentjes (surfbotjes of schoenen die nat mogen worden)
– Zonnecrème
– Ingevulde document “Infofiche cursist”

We nemen alle maatregelen die mogelijk zijn om onze kampen zo veilig mogelijk te maken:

Al onze cursisten dragen te allen tijde verplicht een zwemvest.
Geen enkele deelnemer zal het koud hebben aangezien wij voor iedereen lange wetsuits voorzien.
Er is steeds minstens 1 persoon aanwezig met een diploma Redder.
Er ligt altijd een motorboot in het water.
Rond de schroef van al onze motorboten is een veiligheidskooi gemonteerd.
Cursisten moeten 200 m kunnen zwemmen (zwembrevet of verklaring op eer)
Ouders dit twijfelen of hun kind voldoende kan zwemmen kunnen hier gratis een zwemtestje laten uitvoeren door onze monitor.
Al onze cursisten zijn verzekerd in lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

In tegenstelling tot vele andere scholen voorzien wij voor elke cursist een lange wetsuit (isothermisch pak). Op dagen met slecht weer volstaat een korte wetsuit niet. Vandaar vonden we het noodzakelijk om deze investering te doen voor onze deelnemers. Onze lange wetsuit zijn 3 tot 4 mm dik waardoor ze zelfs geschikt zijn om te gebruiken in het voor- en najaar. Het spreekt voor zich dat je niet verplicht bent om een wetsuit te dragen bij warm zomerweer… 🙂

Voor het kamp Watergames & Beachfun dat ontworpen is voor de jongste deelnemers (6 tot 9 jaar) hebben we er bewust voor gekozen om slechts een halve dag activiteiten in het water te doen. Tijdens de andere halve dag gaan de kinderen activiteiten op en rond het strand doen (Beachfun).

Na de inschrijving ontvang je meteen een bevestigingsmail. Deze mail wordt automatisch verzonden dus als je deze mail niet ontvangt, is die in jouw SPAM mailbox beland. Ga dan zeker even daar kijken!

Je zal uiterlijk 1 week voor aanvang van het kamp een mail ontvangen met praktische info (VOUCHER). In deze mail kan je o.a. terugvinden wat je moet meebrengen, waar je juist moet zijn,… Die mail (VOUCHER) moet je afdrukken of tonen op je smartphone om gratis toegang te krijgen tot het domein.

Onze monitoren nemen tijdens elk kamp foto’s. Het volledige foto album wordt uiterlijk 1 week na afloop van het kamp op onze facebookpagina geplaatst.

Zorg dat je leuke foto’s zeker niet misloopt en like alvast onze facebookpagina! Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe foto’s en meldingen… 🙂

Kinderen wil graag iets bijleren, maar vooral ook veel plezier maken. Het is tenslotte vakantie! Daarom hebben wij met ons team van L.O. leerkrachten een reeks superleuke watergames ontwikkeld die enkel in onze school te vinden zijn. Wij willen dat alle deelnemers het gevoel hebben dat zij op reis zijn en ze de tijd van hun leven bezorgen!

Onze monitoren zijn PROFESSIONALS!
Bijna al onze monitoren zijn actief in het onderwijs als leerkracht en beschikken dus over een pedagogische achtergrond. In geen enkele andere watersportschool in Vlaanderen werken zo veel leerkrachten L.O. als bij Pelican. Al onze monitoren volgen daarenboven verplicht een interne opleiding.

Aangezien het aantal deelnemers voor een kitesurfkamp beperkt is, kunnen we steeds iemand vinden waarmee je kan meerijden. Vanzodra het kamp volzet is, sturen we een mailing met de vraag wie zelf kan rijden en wie graag wil meerijden. De verplaatsing ter plaatse naar de kitesurfspots gebeurt met ons busje.

Enkel wanneer er geen enkele kitesurfles kan doorgaan gedurende een kitekamp omwille van een totaal gebrek aan wind, organiseren we een kitekampdag voor de deelnemers van dat kamp. (= ONZE KITESURFGARANTIE)

De kitespot wordt telkens gekozen in functie van de windrichting en het niveau van de cursisten. Ons surfdorp is gevestigd in Vrouwenpolder, dus de meeste lessen zullen doorgaan op het strand van Vrouwenpolder of Neeltje Jans al kunnen we ook kiezen voor onze homespot De Oesterdam. Wij hebben een busje om onze deelnemers te vervoeren naar de meest ideale kitespot 🙂

Trainingsessies

Neen. Als je nog nooit gewindsurft, gezeild of gesupt hebt, moet eerst deelnemen aan één van onze introductielessen. Na 1 à 2 sessies kan je zelfstandig varen en mag je deelnemen aan de trainingsessies. De eerste trainingsessie gaat door eind mei. In de loop van de maand mei zullen er verschillende introductielessen doorgaan waaraan je kunt deelnemen. Wij hebben voor deze optie gekozen omdat anders alle aandacht tijdens de trainingsessies naar de beginners gaat, ten koste van de meer ervaren deelnemers.

Ja, het is nog mogelijk om in de loop van het seizoen aan te sluiten bij de reeks trainingsessies. Van zodra er al enkele sessies gepasseerd zijn, wordt het wel voordeliger om voor de sessies afzonderlijk in te schrijven. Hou er wel rekening mee dat je voor deelname aan de trainingsessies reeds zelfstandig moet kunnen windsurfen of zeilen.

Er zijn verschillende voordelen wanneer je kiest om in te schrijven voor de volledige reeks:

  • De prijs per sessie is lager
  • Wij registreren je als lid van de VYF waardoor je kan genieten van een jaarverzekering
  • Je mag gratis deelnemen aan alle huursiessies die wij organiseren
  • Je krijgt telkens les met dezelfde mensen waardoor je elkaar goed leert kennen

In onze school is mogelijk om in te schrijven voor trainingsessies voor windsurfen, zeilen en suppen. Voor kitesurfen is dit niet mogelijk omdat we daar te sterk afhankelijk zijn van de windvoorspellingen waardoor het dus niet mogelijk is om op vaste tijdstippen een training te laten doorgaan…

Bijna alle trainingsessies SUP Yoga zullen worden gegeven door Katrien De Smet. Zij is de stichter en eigenaar van Pilates moves en is dus zeker de juist persoon op de juist plaats!

Via deze link kan je alle praktische afspraken ivm de trainingsessies nalezen.

Lessen

De uitnodiging voor een introductieles wordt verzonden van zodra er voldoende geïnteresseerden zijn ingeschreven en wanneer de windcondities geschikt zijn. Zo moeten er minimum 4 deelnemers zijn en moet er minstens 3 bft voorspeld zijn. Het kan gebeuren dat er voor een bepaalde introductieles nog niet voldoende inschrijvingen zijn of dat er al weken onvoldoende wind voorspeld werd in de weekends. Wie heel snel wil leren windsurfen, opteert best voor een iets duurdere privéles. Dan bepaal jij zelf met wie en wanneer de les doorgaat.

Ben je in het bezit van een cadeaubon waarin een actie van onze school (vroeger Surf & Kite Promotion) staat? Schrijf je dan hieronder in. Wij nemen vervolgens contact op om een afspraak te maken.

Les windsurfen met cadeaubon

Les kitesurfen met cadeaubon

Zeker en vast! Als je met een groepje van 5 deelnemers bent, kan je best inschrijven voor een privéles windsurfen of een privéles zeilen. Het tarief voor een privéles met 5 personen is hetzelfde als een introductieles. Het voordeel van een privéles is dat je dan ZELF kunt bepalen wanneer de les doorgaat…

Voor de sport Suppen bieden wij geen privélessen aan. Wanneer je toch met een groepje van minimum 5 personen wenst in te schrijven voor een SUP les, kan je best even een mailtje sturen. Waarschijnlijk kunnen we je dan sneller verder helpen dan wanneer je zou inschrijven voor een introductieles suppen.

Verhuur

Wie materiaal wenst te huren moet zelf minstens beschikken over een verzekering BA voor de revelante sporttak. Via onze school kan je een jaarverzekering afsluiten. Sluit je geen verzekering af via onze school en beschik je zelf niet over een verzekering BA, dan moet je zelf de kosten dragen in geval van een accident.

Je bent verantwoordelijk voor schade aan of verlies van het materiaal. Je dient dan ook zelf de herstelwerken te betalen die nodig zijn bij een schadegeval. Meld dus zeker voor aanvang van de activiteit eventuele schade die reeds aanwezig was aan de verantwoordelijke.

Pelican is enkel verantwoordelijk voor eventuele schade aan het materiaal indien de verhuurder voor aanvang van de huuractiviteit een forfaitair bedrag van 20 euro betaalt voor eventueel zelf veroorzaakte schade aan het materiaal. Vraag meer info aan de verantwoordelijke als je hiervoor interesse hebt?

Er zijn 3 soorten huursessies in onze school:

Huursessie in De Nekker: Welke materiaal kan ik huren? Windsurf- zeil- en SUP-materiaal (incl. MegaSUP op aanvraag)

Huursessie in De Lilse Bergen: Welk materieaal kan ik huren? Windsurfmateriaal en MegaSUP (op aanvraag)

Huursessie in De Oesterdam: Welk materiaal kan ik huren? Kitesurfmateriaal

Ja. In principe kan je enkel tijdens een huursessie materiaal huren. Wanneer wij zelf aanwezig zijn op een bepaalde locatie en de condities zijn gunstig, dan sturen wij een uitnodiging (voor een huursessie) per mail naar onze mailinglijsten Verhuur…

Tijdens de zomervakantie zijn wij elke weekdag aanwezig op onze locaties De Nekker en De Lilse Bergen. Wanneer de kampen niet volzet zijn, is er dus materiaal over. Wanneer je dus in de zomervakantie zin hebt om te komen surfen of zeilen, maar geen uitnodiging voor een huursessie hebt ontvangen, mag je steeds een mailtje sturen met de vraag of er materiaal beschikbaar is. De kans is heel groot dat we je dan toch kunnen verder helpen! 🙂

Wil je op de hoogte blijven van alle huursessies windsurfen? Meld je dan hier aan.

Wil je op de hoogte blijven van alle huursessies zeilen? Meld je dan hier aan.

Wil je op de hoogte blijven van alle huursessies suppen? Meld je dan hier aan.

Wil je op de hoogte blijven van alle huursessies kitesurfen? Meld je dan hier aan.

  1. Je komt gratis binnen in het domein op vertoon van uw voucher (die u automatisch per mail werd verzonden)
  2. Je meldt je aan bij Pelican.
  3. De monitor laat weten welk materiaal je kan gebruiken.
  4. Vervolgens moet je al het materiaal zelf optuigen en ben je vrij om te oefenen tot het einde van de huursessie. Have fun!
  5. Hou de tijd zelf in het oog zodat je uiterlijk een kwartier voor tijd van het water bent om het materiaal terug af te tuigen en weg te bergen. (wanneer je door omstandigheden niet zelf terug geraakt, zal onze monitor je uiteraard met de boot komen ophalen)

Sporten

Het windsurfmateriaal is de laatste 15 jaar enorm geëvolueerd. Pelican gebruikt zeer brede beginnersboards en zeer lichte zeilen. Hierdoor krijg je het zeil gemakkelijk uit het water en sta je behoorlijk stabiel op je board. Het moderne materiaal in combinatie met kwalitatieve monitoren zorgt ervoor dat je reeds na enkele uren de basistechnieken onder de knie hebt en zelfstandig kunt oefenen.

De zeilboten waarover wij beschikken (optimisten) zijn zeer eenvoudig te besturen. Ze zijn ook zelflozend waardoor ze niet kunnen zinken…
Met een duidelijke uitleg van 1 van onze monitoren kan je vanaf 7- jarige leeftijd op enkele uren tijd zelfstandig over en weer varen en draaien.

Absoluut niet! Dit is de meest toegankelijke watersport die we aanbieden. Enkele tips van onze monitor over de juiste peddeltechniek en je bent vertrokken. Pure fun!

Door de evolutie in het materiaal is kitesurfen de laatste jaren een pak toegankelijker en veiliger geworden. De kites hebben een veel groter depowerbereik waardoor je gemakkelijker de kracht in je kite kunt regelen. De beginnersboards zijn groot en breed waar ze stabieler zijn. Na 3 tot 4 lessen van 3u zou je in staat moeten zijn om op een veilige manier zelfstandig te oefenen.

Verzekering

Kortingen

Er zijn verschillende kortingen van toepassing. Lees hier of je in aanmerking komt.

Er zijn verschillende kortingen van toepassing. Lees hier of je in aanmerking komt.

Scholen & Bedrijven

Voor een initiatie windsurfen of zeilen is er zeer weinig wind nodig. Zo kan de les al doorgaan bij 2 bft. Als er toch te weinig wind zou zijn, voorzien wij een boeiend alternatief programma op het water. Een greep uit de activiteiten bij windstilte:

SUP polo, cluedo op het water, SUP estaffetes, watersportspel (met ganzenbord),…

In samenspraak wordt dan beslist welke activiteiten het meest geschikt zijn voor de respectievelijke doelgroep.

Stel je vraag

Wordt je vraag niet beantwoord op deze pagina? Ga eens kijken bij onze algemene voorwaarden of contacteer ons. Misschien nemen we jouw vraag dan wel op in onze FAQ.

Locaties

De
Nekker

Windsurf-, Zeil- en SUP school

De lilse
bergen

Windsurf- en SUP school

De
Oesterdam

Kitesurf school

Surf’s up

Pelican School Windsurfen

WIND-
SURFEN

Kinderen en volwassenen kunnen allemaal makkelijk leren windsurfen op speciale boards en met lichte zeilen.

Ho Sailor

Pelican School Zeilen

ZEILEN

Zeilen is geweldig. Kapitein zijn over je eigen schip, met een eigen boot zelfstandig op het water gaan.

Wassup!

Pelican School SUP

SUPPEN

SUP is een laagdrempelige en veelzijdige sport. Geniet van de natuur terwijl je je spieren traint!

Kite’s up!

Pelican School Kitesurf

Kite-
surfen

Met een kite haal je spectaculaire stunts uit. Het is belangrijk om het in een erkende school te leren.

Een Pelican watersportkamp is uniek in zijn genre en super georganiseerd!

Labels

PartnersWWSV